Yepyeni Web Sitemiz (www.YOLUMUZMENZIL.tr.gg)

ANASAYFA
MENZiL RESiMLERi
M.RASiT EROL (k.s)
ABDULBAKi EROL (k.s)
ESMA-ÜL HÜSNA
HZ.MUHAMMED'iN HAYATI
HZ.MUHAMMED'iN iSiMLERi
MEKKE VE MEDiNE'DEN RESiMLER
HZ.ALi (r.a) SÖZLER
KURAN-I KERiM'DEN
RABITA
HiMMET
TEVESSÜL VE VESiLE
TASAVVUF VE TÖVBE
EHL-i BEYT KiMDiR?
MANALI YAZILAR
iBRET-i ALEM
KISSADAN SÖZLER
SEMERKAND DERGiSi
MOSTAR DERGiSi
POZiTiF PAZARLAMA
RADYO 15
ZiYARETCi DEFTERi

Vakıflar: İyiliğin Tarihi
Dergimizi tam baskıya gönderirken, Ak Partinin Cumhurbaşkanı adayı, bizzat Başbakan Erdoğan tarafından partinin grup toplantısında ilan edildi. Dergiyi bağladığımız için, bu konuyu, şimdilik kısa bir haber olarak, haberdarımızda vermekle yetindik. İsabetli bir karar olduğunu düşünüyoruz. Ülkemize hayırlı olsun.

Mayıs sayımızın dosya konusunu ‘vakıf’lara ayırdık. özelikle dikkat çekmek istediğimiz husus, aslında çok eski bir sivil toplum örgütlenme geleneğimiz olduğuydu. Dosya yazımızda, bunun niçin böyle olduğuna dair yazılar okuyacaksınız. Osmanlı vakıf geleneğinde, vakıfların sosyal hayatın bütün cepheleriyle ilgilendiklerine, bununla da yetinmeyip, tabiata yöneldiklerine tanık oluyoruz. Bu geleneğin bu gün ne oranda devam ettirildiğini sorgulamamız gerekiyor. Dosya kapsamında, Ersin Nazif Gürdoğan ve Hüseyin Kutlu ile de birer söyleşi yaptık.

Bulanık Zamanlar
‘Sanki bu dünyada yokum’ diyor, ‘bazen var olduğumu hissetmek için kolumu ısırdığım, o acıyla birlikte bir insan olduğumu ve yaşadığımı anladığım oluyor.’ Bir başkası, ‘dünya bana sisler arasından görünüyor’ diye betimliyor olan biteni, ‘her şey hayal ve gerçek arasında gidip geliyor’. Bir diğeri, ‘dünyaya sanki bir dürbünün tersinden bakıyor gibiyim’ diye özetliyor durumu. Dinlediğim üç ayrı genç insandan benim odama düşen sesler bunlar. İçimde uğuldayan, anlamaya çalıştığım sesler. Görünen o ki, dünyaya ve kendine yabancılaşma hâli, giderek daha çok insanı esir alıyor. O yakıcı ıstırap, ruhun derinlerine kök salıyor ve insan o duygudan sonra bırakın dünyayı, kendi bedenini bile yurt edinmiyor. Varlığın buruk tadı. Devamı..
Yazar:  Kemal SAYAR

Bir Muhabbet Olarak Eğitişim
İçinde yaşadığım, içimde taşıdığım evreni bir insan olarak görüyorum. Bir insan olarak şu sınırlı ömrümde beni muhabbet ortamı kadar duygulandıran birşey yok. Orada, bütün evrendeki varlıklar arasındaki etkileşmenin, karşılıklı konuşma, tartışma, sorma, soruşturma, arama, araştırma, eleştirme, dinleme, dinleşme, bulma, buluşma olarak sürdüğüne tanık oluyorum. Diyecek sözü olanların, dinlemeye hazır, değişmeye, değiştirmeye, gönüllü ‘canların’ toplaştığı bir çevredeyim. Muhabbet çevresi, muhabbette bulunanların oluşturduğu, sosyo-psikolojik, kültürel, tarihsel, coğrafi renkler taşıyan bir çevre. Orada bilgiler, düşünceler, duygular, paylaşılan bir dil ya da diller aracılığıyla aktarılıyor. Muhabbet çevresinden, düşünsel bir muhabbet ortamı doğuyor.Devamı..
Yazar:  Ahmet İNAM

Dünyanın Merkezi İstanbul
Görmüşsünüzdür muhakkak, Ayasofya Camii’nin ayak ucuna kıvrılmış bir su terazisi, gölgesine sığınmış bir eski zaman çeşmesinin suskun ağzından hatıraları yudumlar. Gerçi çeşmenin suyu kurumuştur, su terazisi de artık tarihe karışan su dengeleme işlevini yitirip tekaüde ayrılmıştır ya, nicedir koyun koyuna samimi bir hayata tutunmuşlardır o kadri yüce mabedin yörüngesinde. Oysa yanı başlarındaki kırık bir sütun, ikisinden de eski, ikisinden de köhne ve kolu kanadı epeyce budanmış olmasına rağmen, nasıl diyelim, neredeyse dimdik durmaktadır, hatta gelen geçene göz süzecek kadar da işvelidir. Devamı..
Yazar:  Mustafa ARMAĞAN

Son Padişahın Aşkı: Nevzad Hanımefendi
“İki serin namaz” dedi Nevzad Hanım içinden, okuduğu kitabı masaya bıraktı. Sonra da dört tarafı ateş gibi yanarken sığınacağı bu iki serin vakti sordu kendine.

“İki serinlik namazını; sabah ve ikindiyi kılan kimse, cennete girer.” Böyle yazıyordu okuduğu son cümlede… İçi paramparçaydı, içi asla serin değildi ve kendini nerede avutacağını bilemez bir hâldeydi Nevzad Hanım. Kalktı, abdest tazeledi, bir yere dayanması  icap ediyordu, düşmemek için. Zira etrafındaki her şey, imparatorlukla birlikte çökmekteydi.

Elini değdirdiği her yan ateş…

Son Padişah’ın son eşiydi o…
Devamı..
Yazar:  Sibel ERASLAN

Ersin Nazif Gürdoğan: Osmanlı Sistemi Vakıfları Özendirmiştir
1945 Yılında Eskişehir’de doğan Ersin Nazif Gürdoğan, İTÜ’de makine mühendisliği bölümünden mezun oldu. Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak çalıştı. Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde başladığı akademik çalışmalara değişik üniversitelerde devam etti. 1974 Yılında Profesör olan Ersin Nazif Gürdoğan, Mavera Dergisi’nin de kurucuları arasında yer aldı. Gürdoğan’ın Kültür ve Sanayileşme, Kirlenmenin Boyutları, Zamanı Aşan Şehirler, Günler Akarken ve Görünmeyen Üniversite adlı kitapları yayınlandı.

Nazif Bey, “Osmanlı bir vakıf medeniyetiydi” deniliyor. Kuşkusuz bu Osmanlıların önemli bir yanını vurgulamak için kullanılıyor. Osmanlı’da vakıf kurma düşüncesinin temelinde ne vardı?
Devamı..
Yazar:  Ali AYÇİL

-MÜMİN ALKAN'S WEB SİTELERİ-
MENZİL KÖYÜ SİTEMİZ : www.muminalkan.tr.cx
GALATASARAY SİTEMİZ : www.muminalkan.tr.gs
     UŞHUM KÖYÜ SİTEMİZ : www.ushum.tr.cx

MENZiL KÖYÜ
menzil.jpg

-HAFTANIN SÖZÜ-

'Hakiki sevgi, iyilik gördüğünde artmayan ve kötülük gördüğünde de eksilmeyendir.'

-Yahya bin Muaf (r.a)-

  
__________________

   -MENZİL RESİMLERİ-
 
 
 
 
Tam boy resmi görebilmek için tıklayın
 ============== 

 
Tam boy resmi görebilmek için tıklayın
 ============== 

 

      -MENZİL RESİMLERİ-
 
Tam boy resmi görebilmek için tıklayın
 ============== 

 
Tam boy resmi görebilmek için tıklayın
 ============== 

 
Tam boy resmi görebilmek için tıklayın
 ============== 
 

 -MENZİL RESİMLERİ-
 
 
 
 
Tam boy resmi görebilmek için tıklayın
 ============== 

 
Tam boy resmi görebilmek için tıklayın
 ============== 

 

bhhah0ansu2p0nqsa3xlpg.jpg

Site Tasarımı:MÜMİN ALKAN 

İlahi